Šarm na Přímce – letos v pohádkovém duchu na vlnách elegance

Markéta Řeřuchová Kadeřník, Kosmetické služby, Školní rok 2023-2024

V samotném závěru měsíce března, ve slunečné jarní atmosféře, se na Přímce uskutečnil již 14. ročník tematické kadeřnicko-kosmetické soutěže Šarm. Toto prestižní klání je určeno studentům oborů Kosmetické služby a Kadeřník. Letos pořadatelé zvolili na výsost atraktivní téma Barbie a podmořský svět. Ponořili jsme se do světa pohádek, přátelství a fantazie… Ruku na srce, milé čtenářky, která z Vás se v dětství netoužila alespoň na malou chvíli proměnit v kouzelnou panenku Barbie s vlasy až do pasu?

Po mnoha měsících plánování a příprav se sny začínají měnit ve skutečnost. Den D je tady. Nespočet hodin tréninků, konzultací s vyučujícími, zdokonalování účesů, příprava přitažlivých kostýmů, výroba stylových dekorací. Tělocvična se proměnila v reprezentativní prostor hodný konání této význačné akce. Finální zkouška líčení a poslední detailní úpravy kadeřnického a kosmetického umění. Jdeme na to. Nervozita vrcholí. Tréma a stres provázejí soutěžící. Pochopí jen ten, kdo se někdy snažil uspět v podobně proslulé soutěži. Vždyť obstát v konkurenci devíti odborných škol z celé České republiky není snadné.

Soutěžící vstupují na scénu. Diváci obdivují jejich talent, um i kreativitu. Nápaditost a originalita. Elegance, vkus, krása, jemnost, půvab, harmonie, barvy i vůně všude kolem. Odborná porota hodnotí technologický postup, způsob použití pomůcek, čistotu provedení a v neposlední řadě celkový dojem. Na svoji prezentaci mají budoucí kadeřnice a kosmetičky pouhých šedesát minut. Panuje skvělá atmosféra. Náladu dotváří podmanivá hudba. Cvakají blesky fotoaparátů, adrenalin stoupá. Dokonalá show…

Náročný den je za námi. Dobojováno. Nekonečné napětí prolomí až vyhlášení výsledků. V dekorativní kosmetice si první místo do Jihlavy odváží Michaela Smutná, exkluzivní druhé a třetí místo obsadily reprezentantky Přímky Bára Pavlů a Nela Bartoníková. V účesové tvorbě se vítězkou stala Karolína Hradilová ze Šumperka, druhé místo vybojovala Jana Sokolová z Břeclavi a vynikající třetí místo získala pro Přímku Tereza Bednářová.

Radost z úspěchu, slzičky štěstí, nadšení, hrdost. Dlouhotrvající aplaus. Předání hodnotných cen, diplomů i účastnických listů. Srdečné poděkování soutěžícím, sponzorům, organizátorům i vedení školy za podporu a vstřícnost.

Za rok na viděnou! Šarm Vás chytne a nepustí!

Lenka Konvičná