Na mezinárodní soutěži v dárkovém balení uspěly prodavačky ze znojemské Přímky

Markéta Řeřuchová Prodavač, Školní rok 2023-2024

Letošní již 18. ročník mezinárodní soutěže v dárkovém balení na téma „Tvoríme pre radost´ iných“ proběhl 20. března 2024 v Bratislavě. Pořadatelem byla Stredná škola obchodu a služieb Samuela Jurkoviča. Zúčastnilo se 19 škol ze Slovenska a České republiky. Celkem soutěžilo 29 studentů. Znojmo zde reprezentovala dvojice budoucích prodavaček- Eliška Fučková a Jana Koncká. Děvčata jsou studentkami druhého ročníku oboru Prodavač a navštěvují střední školu na Přímětické.

Všichni účastníci museli splnit tři témata:

  1. Vytvořit dárkové balení „Oslava života“ a uplatnit nové trendy v balení
  2. Dárkové přenosné balení k výročí školy a výroba dekorací na místě
  3. Propagace- „Aj my sme súčastóu Európskej únie“.

Ve všech tématech museli soutěžící dodržet časový limit 30 minut. Porota pak hodnotila vystihnutí tématu, nápaditost, rychlost, estetický vzhled, zručnost při práci, přenosnost balení, pevnost a přesnost. V posledním úkolu i dodržení rozměrů při výrobě propagačního balení.

Konkurence byla veliká, ale děvčata z Přímky v ní s přehledem obstála. Eliška Fučková vybojovala stříbro a Jana Koncká bronz. Dívkám blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Velké díky patří také Mgr. Květoslavě Pykalové, vedoucí oboru Prodavač a Petře Petrůskové, učitelce odborného výcviku, že studentky tak dobře na tuto prestižní soutěž připravily.

Mgr. Kateřina Kotoučová