Žáci z Přímky opět získali informace o možnosti práce v Armádě ČR

Markéta Řeřuchová Školní rok 2023-2024

Chcete pracovat ve svém oboru a zároveň mít jistotu státního zaměstnání? Armáda České republiky láká do svých řad! S vyčerpávajícími informacemi přijel za žáky končících tříd SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. nadrotmistr Drobilič z rekrutačního střediska Morava. Přednášky se 19. března 2024 zúčastnili zájemci končících ročníků.

„Dozvěděli jsme se, jaké podmínky musíme splňovat, abychom mohli být zaměstnanci Armády ČR. Musíme mít minimálně výuční list, samozřejmostí je trestní bezúhonnost a požadovaný minimální věk je 18 let. S výučním listem budeme mít mnoho možností uplatnění,“ hodnotili besedu žáci oboru Automechanik.

„Všechny informace najdete na www.kariera.army.cz. Nabízíme jistotu práce a zajímavý plat, mnoho příspěvků. A je to práce jako každá jiná, přijdete ráno a odpoledne odcházíte domů. Bonusem je výsluha. Je odměnou vojákovi za jeho dobré služební výkony, spolehlivost, odvahu a věrnost České republice. Je také motivací, aby u nás schopní a oddaní věci sloužili co možná nejdéle. Být vojákem není profese, je to poslání, pro většinu lidí jsou vojáci hrdinové,“ shrnul nadrotmistr Drobilič.

„Člověk se tam dostane k zajímavým věcem, ať je to technika nebo prostředí. Práce v armádě navíc není prostě stereotypní, naopak nabízí hromadu zážitků. Zajímavá je určitě i informace o možnosti dodělat si maturitu už jako voják,“ doplnili žáci 3. ročníků oborů Prodavač a Kuchař-číšník.

S výučním listem nebo s maturitním vysvědčením v kapse je možností prostě víc. Není to ta správná motivace ke studiu?

Mgr. Ludmila Karpíšková