Investování a finanční trh

Markéta Řeřuchová Grafický design a podnikání, Školní rok 2023-2024

Dne 18. března letošního roku se třída PS4.A zúčastnila velmi podnětné přednášky týkající se akcií, investování a finančního trhu. Díky tomuto netradičnímu workshopu jsme si příjemnou formou zopakovali znalosti z ekonomické oblasti a rozptýlili se v náročném předmaturitním období.

Přednášející se s námi podělil o své mnohaleté podnikatelské zkušenosti, vysvětlil, jaký post zastával ve své úspěšné akciové firmě, promluvil o svém působení na jedné z brněnských vysokých škol. Ponořili jsme se také do tajů historie a vzniku cenných papírů, hovořili jsme o nákupu státního majetku, o správném zacházení s penězi, o jejich hodnotě. Neopomenuli jsme ani v poslední době téma velice aktuální, a to boj s inflací.

Přednáška nám poskytla zajímavé informace z praxe, přednášející bez zaváhání zodpověděl naše všetečné dotazy, proběhla debata o daních v České republice, ve Skandinávii, či dokonce v Jižní Americe.

V závěru přišla pobídka, abychom se věnovali svému finančnímu zdraví a nebáli se investovat do akcií, neboť za pár let se nám může vložená částka podstatně zhodnotit.

Valentýna Votoupalová a Josef Chaloupka, PS4.A