Žáci z Přímky předávají praktické dovednosti žákům nejedné základní školy

Markéta Řeřuchová Školní rok 2023-2024

Únor až březen 2024 probíhá ve znamení spolupráce se ZŠ JUDr. Mareše, současně vrcholí  prezentace pro žáky ZŠ Přímětice. Pochvalná slova přicházela po realizacích v Moravském Krumlově a v Hrušovanech nad Jevišovkou. Žáci SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. pomáhají mladším spolužákům v rozhodování, na jakou profesní dráhu se dát, po celý školní rok a odměnou jsou jim nesčetná kladná hodnocení.

 „Byli jsme všichni moc spokojeni. Byla jsem s chlapci na oboru Automechanik a jsem velmi ráda, že nás provázel právě náš bývalý žák, Dan Vocilka. Ukázal našim osmákům, kam až se může student posunout. Vše probíhalo perfektně, organizace byla skvěle zajištěna. A našim žákům se vaše škola velice líbila. Děkujeme za možnost se k vám podívat,“ Mgr. Jarmila Kravcová, výchovná poradkyně ZŠ Přímětice.

Žákům se prezentace oborů, které proběhly v naší škole, velmi líbily. Chci poděkovat i studentkám a paní učitelce za besedu Poruchy příjmu potravy. Posílám odkaz na článek na našich webových stránkách. https://zsprim.cz/index.php/aktualni-skolni-rok/vysledky-akci/682-kam-po-zakladce Budeme se těšit na další spolupráci,“ Mgr. Lenka Medunová, zástupkyně ředitele ZŠ Přímětice.

Míchání koktejlů naše žáky moc bavilo. Vyzkoušeli si sami, co to obnáší, pak si ten svůj ochutnali. Byli opravdu nadšení. Po prezentaci oboru Grafický design a podnikání plnili zajímavé úkoly, také moc hezky připraveno. Šikovná byla i děvčata z cestovního ruchu, měla pěkný přednes, k tématu soutěže. To moc chválím,“ Mgr. Monika Hušková, výchovná poradkyně ZŠ Hrušovany nad Jevišovkou.

Vybrali si témata, která je zajímají. Přijeli jsme buď k nim, nebo oni přijeli za námi. Obdivovali zázemí naší školy a moderní učebny, v nichž se na své budoucí povolání připravují naši budoucí odborníci. Každé téma lze uskutečnit během jedné vyučovací hodiny nebo dle přání i déle. Stačí jen do naší školy zavolat nebo napsat e-mail. Pozitivní odezvy jsou pro naše žáky tou správnou motivací. Děkujeme za ně!

Mgr. Ludmila Karpíšková