Učitelé z Přímky oslavili svůj Den

Markéta Řeřuchová Školní rok 2023-2024

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 proběhlo neformální setkání všech pracovníků znojemské střední školy na Přímětické, aby oslavili Den učitelů. Využili tak možnost promluvit si i o tom, na co v každodenním provozu školy nezbývá čas. Den narození učitele národů Jana Amose Komenského byl sice už 28. března, ale z pracovních důvodů a velké vytíženosti proběhla oslava o měsíc později. Toto setkání se uskutečnilo ve vinném sklepě U krále Jana v moderních prostorách hotelu Premium.

Večer zahájil ředitel školy Mgr. Libor Hanzal, který v krátkém projevu poděkoval svým kolegům, současným i minulým, za jejich práci a vyzdvihl úspěchy školy.  Pozvání také přijal emeritní ředitel Mgr. František Kotouč a bývalí zaměstnanci školy (senioři), kteří mohli takto zavzpomínat na svá aktivní léta prožitá na naší škole.

Příjemnou atmosféru doplnila hudebním a pěveckým vstupem Frída Oratorová, studentka prvního ročníku oboru Kuchař-číšník. Doprovázela se na cimbál. Její talent všechny přítomné zaujal.

Občerstvení v podobě rautu bylo skvěle připravené. Celková atmosféra večera se nesla v poklidném a příjemném duchu. Učitelé si svůj den prožili pěkně.

Mgr. Kateřina Kotoučová