Obsah

Umíme to bez lepku

Typ: ostatní
Učitelky odborného výcviku a odborných předmětů oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. se zúčastnily školení „Umíme to bez lepku“, které se konalo v Brně a bylo zaměřené na přípravu pokrmů bez lepku.

Učitelky odborného výcviku a odborných předmětů oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. se zúčastnily školení „Umíme to bez lepku“, které se konalo v Brně a bylo zaměřené na přípravu pokrmů bez lepku.

 

„Co jsem od školení čekala? Vyzkoušet si něco nového a určitě se i novému přiučit. Je třeba držet krok s dobou a orientovat se v trendech moderní gastronomie! Školení moje očekávání naplnilo. První část se týkala seznámení s potravinami bez lepku a druhá část se věnovala přípravě pokrmů z těchto surovin. Školení bylo určitě velkým přínosem nejen pro teoretickou výuku, ale hlavně i pro praktickou část, kdy se gastronomie stále posouvá dopředu a je čím dál tím oblíbenější vaření ze zdravých surovin a také ze surovin, které neobsahují lepek,“ zhodnotila Mgr. Michaela Bednaříková.

Naším hlavním cílem je připravit žáky na stále se zvyšující počty lidí bojující se zdravotními problémy a s tím spojenými různými tolerancemi na potraviny, které se připravují v jídelnách či restauracích. Je důležité, aby žáci a tím budoucí odborníci měli přehled o různých zdravotních nevýhodách a dokázali se s těmito problémy vypořádat. A hlavně o to nám jde!“ doplnila Mgr. Zuzana Sedláková.

 

Držet krok s dobou prostě Přímka umí!

 

Mgr. Ludmila Karpíšková

 

 


Vytvořeno: 11. 9. 2022
Poslední aktualizace: 11. 9. 2022 15:21
Autor: Správce Webu