Cesta do světa koktejlů aneb Barmanský kurz na Přímce

Markéta ŘeřuchováAktuality, Hotelový management, Kuchař-číšník, Školní rok 2024-2025

Již tradiční akcí se zdá být barmanský kurz pořádaný pro žáky SOU a SOŠ Přímětická. Ten letošní probíhal ve dnech 2. – 4. dubna.

Barmanství je dovednost, která se stále více dostává do popředí nejen v kavárnách a barech, ale i jako atraktivní profesní cesta. Právě uskutečněný kurz byl určen všem, kteří se rozhodli objevovat svět koktejlů a barmanského umění. Přinesl účastníkům nejen teoretické znalosti, ale i praktické dovednosti potřebné pro práci v moderním barmanském prostředí. Program byl zaměřen na výuku základních barmanských technik, především pak na přípravu koktejlů, komunikaci s hosty a správný servis míšených nápojů.

Účastníci kurzu měli možnost seznámit se s celým procesem přípravy koktejlů, od výběru surovin po samotnou prezentaci, a byl rozdělen na teoretickou část, během které se účastníci seznámili s historií barmanství, typy koktejlů, základy mixologie a barmanským vybavením. Dozvěděli se, jaké ingredience jsou v koktejlech klíčové a jak správně kombinovat chutě.

Stěžejní a podle slov účastníků nejatraktivnější část programu byla věnována praktickým dovednostem. Účastníci se naučili a prakticky vyzkoušeli přípravu nealkoholických i alkoholických koktejlů jako jsou mojito, piňa colada, martini a mnoho dalších. Kurz byl interaktivní, což účastníkům umožnilo ptát se a konzultovat postupy. Přímá komunikace mezi lektory Bc. Martinem Bendou, Ing. Klárou Němcovou a účastníky kurzu podpořila vzájemnou výměnu zkušeností.

Na další šikovné účastníky z řad studentů naší školy i široké veřejnosti se při dalším barmanském kurzu těší

Bc. Martin Benda a Ing. Klára Němcová