Maturitní projekt plný čokolády

Markéta Řeřuchová Hotelový management, Školní rok 2023-2024

Dne 3. října 2023 proběhla první část maturitního projektu s názvem Bean-To-Bar Čokoláda. Cílem tohoto projektu bylo navštívit brněnská gastronomická zařízení zpracovávající čokoládu různými způsoby a seznámit účastníky s historicko-kulturními aspekty města Brna. Na to, jak se s organizací tohoto výletu studenti 4. ročníku vypořádali, jsme se ptali hned několika účastníků.

Vedoucí projektu Ing. Renata Balíková uvedla: „Práce mých svěřenců byla skvělá. Byli velmi dobře připravení. Každý ten svůj úkol pojal po svém. Zaujal mě svobodomyslný výklad Valentýny, odborný výklad Lucie, připravenost Anety, fotografický um Veroniky a vedení jediným mužským elementem, Matějem. Celou akci jsem si velmi užila, neboť z krásného poetického dopoledne jsme se protančili do pozdějšího odpoledne.“

Na názor jsme se zeptali také jedné z účastnic projektu, studentky 2. ročníku oboru Hotelový management, Kristýny Dubové: „Exkurze se mi líbila, byla fajn hlavně díky ochutnávce čokolád a možnost vidět její samotnou výrobu.“

Celou akci na závěr zhodnotila také členka týmu, studentka 4. ročníku oboru Hotelnictví a turismus, Valentýna Oulehlová: „Jako milovník čokolády si v tomto tématu doslova libuji. Zrealizovat projekt, jehož cílem je zaujmout, není však nic jednoduchého. Příprava byla náročná, myslím ale, že jsme se jí zhostili se ctí. Všichni členové našeho týmu udělali pro realizaci výletu maximum. Psychickou podporou nám byla naše vedoucí Ing. Renata Balíková, lepší vedení jsme si nemohli přát. Pokud to takto půjde dál, druhou část projektu zvládneme levou zadní. Věřím, že stejný názor mají nejen naši vedoucí a oponenti, ale i účastníci našeho projektu a ostatní členové týmu.“

Matěj Fučík, HT4.A