Obsah
Praxe – Podnikání, obchod a služby
Cílem předmětu je prohloubení, doplnění vědomostí a dovedností žáků získaných v odborných předmětech. Odborná praxe poskytuje především praktický výcvik v těchto oblastech:
2. ročník:
V zařízeních hotelového a restauračního provozu:
- práce ve výrobním středisku ( kuchyň ),
- práce v odbytovém středisku ( restaurace ),
- práce v ubytovacím středisku ( recepce, hotelové pokoje ).
3. ročník:
V podnicích státní správy a soukromého sektoru:
- základní činnosti podniku,
- oblast sociálního a zdravotního pojištění,
- platební styk,
- vedení účetní evidence,
- mzdová evidence,
- daňová problematika,
- fakturace.
Organizace praxe:
2. ročník – odborná praxe
- 10 pracovních dní v průběhu 2. pololetí školního roku (květen – červen)
3. ročník – odborná praxe
- 10 pracovních dní v průběhu 2. pololetí školního roku (duben – květen)
3. ročník – učební praxe
- 1 den v týdnu v průběhu celého školního roku