Obsah

Adaptační kurz oboru Kuchař-číšník

Typ: ostatní
Počáteční dny nového školního roku jsme společně s žáky prvních ročníků oboru Kuchař-číšník strávili pomocí adaptačního kurzu. Ten byl zaměřen na sblížení žáků a poznávání provozoven, které mohou navštívit během studia a vykonávat zde svůj odborný výcvik.

Počáteční dny nového školního roku jsme společně s žáky prvních ročníků oboru Kuchař-číšník strávili pomocí adaptačního kurzu. Ten byl zaměřen na sblížení žáků a poznávání provozoven, které mohou navštívit během studia a vykonávat zde svůj odborný výcvik.

Adaptační kurz jsme rozdělili do dvou dnů. První den trávili žáci v budově školy znojemské Přímky a na sportovním hřišti. Začínalo se v odborných učebnách 106 a 107, které jsou vybaveny kuchařskými a číšnickými pomůckami. Žáci si nejdříve poslechli prezentaci o všech oborech, které škola nabízí. Také se hovořilo o učebnách a provozovnách, které se ve škole nacházejí. Žákům tato prezentace měla pomoci k lepší orientaci v naší škole a také k zjištění některých důležitých informací pro studium. Poté se všichni odebrali na kulinářské umění, kde se společně s paní učitelkou odborného výcviku Bc. Dagmar Hudečkovou věnovali použití a rozdělení kuchyňských nožů a umění krájení. Na závěr tohoto dne se pak odebrali na sportovní hřiště školy. Zde měli  možnost si společně v týmu zasoutěžit v projití slalomu s načepovaným nápojem na tácu na čas.

Druhý den adaptačního kurzu jsme společně odjeli na exkurzi do nedaleké Lahotéky, která se nachází v Suchohrdlech u Znojma. Ve výrobně vína jsme měli možnost projít si v doprovodu pověřené osoby celý areál a dozvědět se plno zajímavých informací. Na závěr  prohlídky jsme si ještě udělali procházku po vinicích, které obklopují zdejší výrobnu. Další naší zastávkou byl Hotel Premium ve Znojmě. V tomto hotelu byli žáci rozděleni do dvou skupin a s  průvodcem se podívali po celém areálu hotelu. Žáci zde viděli nádhernou restauraci, úklid hotelových pokojů, wellness, vinárnu i konferenční místnosti. Díky skvěle vytvořenému systému v hotelu jsme měli možnost shlédnout, jak vypadá správně upravený číšník, chod recepce a průběh housekeepingu. Po hodinové exkurzi jsme se odebrali do restaurace Cappuccino. Žáci zde měli možnost projít si celý provoz. Další zastávkou byla restaurace Corso, která se nachází na náměstí Komenského. V této restauraci jsme si prohlédli výrobní i odbytové středisko, dále cukrářskou dílnu a  dětský koutek.  Vyslechli si také mnoho důležitých informací o podniku a jeho historii. Prohlídka byla ukončena krásným motivačním proslovem o tomto oboru. Exkurzi po provozovnách jsme ukončili prohlídkou hotelu U Divadla.


Vytvořeno: 10. 9. 2020
Poslední aktualizace: 10. 9. 2020 15:43
Autor: Správce Webu